Tsjechië gelijkspel Georgië met 1-1, hebben beide teams nog hoop op vooruitgang?

De wedstrijd om de Europa Cup in Groep F van 2024 ging van start in het Volkspark Stadion. Tsjechië vertrouwde op het doelpunt van Schick om Georgië op gelijke hoogte te brengen in de laatste momenten, en de twee partijen speelden uiteindelijk 1-1 gelijk en kregen elk één punt. Dit gelijkspel maakte de kwalificatiesituatie van Groep F verwarrend en alle vier de teams behielden de hoop om door te gaan naar de knock-outfase. Portugal staat momenteel op de eerste plaats in de groep, gevolgd door Turkije (3 punten), terwijl Tsjechië en Georgië beide 1 punt hebben. De twee teams met slechts één punt hebben weinig kans om door te gaan naar de volgende knock-outfase, tenzij ze hun overwinning in de volgende wedstrijd kunnen behouden.

Hoewel de Tsjechische ploeg na aanvang van de wedstrijd een voordeel had in balbezit, slaagde het er niet in dit effectief om te zetten in scoringskansen. In plaats daarvan gebruikte Georgië scherpe tegenaanvallen om meerdere bedreigingen te creëren. Aan het einde van de eerste helft ontstond er controverse. Nadat de VAR tussenbeide kwam, kreeg de Tsjechische verdediger en doelman Robin Hranac een strafschop voor handbal in het strafschopgebied en kreeg Georgië een strafschop. Mikautadze scoorde de strafschop en Georgië ging de tweede helft in met een voorsprong van één doelpunt.

In de tweede helft voerde het Tsjechische team zijn offensief op en maakte optimaal gebruik van zijn hoogtevoordeel om regelmatig voor dreigingen te zorgen in spelhervattingen. Halverwege de tweede helft, naarmate de tijd verstreek, werd de verdediging van Georgië geleidelijk moe. Het Tsjechische team greep deze kans en Schick, gekleed in een Tsjechische voetbalpakje, kopte de bal in het net in het hoekschopgevecht, waardoor de stand gelijk werd.

Uiteindelijk sloten beide ploegen de wedstrijd af met 1-1. Dit gelijkspel maakt de kwalificatiesituatie in Groep F ingewikkelder. In de laatste ronde van de groepsfase neemt Portugal het op tegen Georgië en speelt het Tsjechische team tegen Turkije. Zowel Tsjechië als Georgië hebben nog een kans om door te gaan, en de laatste ronde van Groep F belooft zeer spannend te worden