Tottenham Hotspur breekt record met contracteren van Solanke en het opleiden van een nieuwe spits

Tottenham Hotspur breekt record met contracteren van Solanke en het opleiden van een nieuwe spits

Tottenham Hotspur heeft officieel aangekondigd dat het Bournemouth-spits Dominic Solanke heeft gecontracteerd voor een transfersom van maximaal 65 miljoen pond. De 26-jarige Engelse international tekent tot 2030 bij het team en wordt daarmee de best betaalde speler in de geschiedenis van Tottenham Hotspur, waarmee hij het vorige transfersomrecord van 63 miljoen pond van Tanguy Ndombele overtreft.

De komst van Solanke bracht ook een recordtransferinkomen naar Bournemouth, nadat de club Ake in 2020 voor 40 miljoen pond aan Manchester City verkocht. Volgens berichten betaalt Tottenham Hotspur shirt 24/25 een ​​initiële transfersom van 55 miljoen pond, plus een zwevende clausule van 10 miljoen pond.

Solanke begon zijn carrière in de jeugdopleiding van Chelsea en werd de jongste speler in de geschiedenis van het team die in de Champions League verscheen. Hij verhuisde vervolgens naar Liverpool en sloot zich uiteindelijk aan bij Bournemouth. Hij leverde een grote bijdrage aan de succesvolle promotie van Bournemouth naar de Premier League en degradatie, en speelde in elke Premier League-wedstrijd van het afgelopen seizoen.

Solanke scoorde 58 doelpunten in de afgelopen drie seizoenen; hij scoorde 19 Premier League-doelpunten voor Bournemouth in het seizoen 23/24 voetbalpakje, waarmee hij een Premier League-doelpuntenrecord in één seizoen in de geschiedenis van de club vestigde.

Solanke is de derde belangrijke aanwinst van Tottenham deze zomer. Het team heeft al Leeds United-middenvelder Archie Gray en de Zweedse speler Lucas Bergwall gecontracteerd. Daarnaast heeft Tottenham een ​​overeenkomst bereikt met de Koreaanse vleugelspeler Yang Min-hyuk, die in januari volgend jaar toetreedt.

Op dit moment heeft Tottenham drie belangrijke opties in de frontlinie, waaronder Timo Werner op huurbasis, de Braziliaan Richarlison en de onlangs toegetreden Solanke, die zal strijden om de positie van spits.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *